Arkiruokaa vol 3: Kanakeitto

Hups, tuli vahingossa tehtyä sikahyvää kanakeittoa!

Minulla on aina pakasteessa valmiiksi paistettua lihaa sellaisten päivien varalle, kun aikaa on vähän tai ruoanlaitto ei huvita. Tänään syy oli tuo jälkimmäinen, mutta ruokaa oli kuitenkin saatava pöytään – jälkikasvun nälkäkiukun perusteella nopeasti. Heittelin siis kattilaan sitä mitä kaapeista löytyi, mutta lopputulos oli niin herkullinen, että tulen tekemään keittoa tällä reseptillä toistekin.

Nopea tai supernopea kanakeitto

Kanasuikaleita tai -kuutioita

Sipulia ja/tai salottisipulia

Valkosipulia

Porkkanaa

Inkivääriä

Maustekurkkua

Punaista pestoa

Suolaa ja pippuria

Chilijauhetta

Paista kanat ja mausta ne suolalla, pippurilla ja makusi mukaan chilijauheella. Supernopea keitto valmistuu, kun voi ottaa paistetut lihat pakastimesta ja sulattaa niitä vähän mikrossa. Laita kanat ja vettä kattilaan. Suikaloi sopivasti sipulia ja salottisipulia, makusi mukaan valkosipulia – itse laitoin kolme isoa kynttä – ja paloittele porkkanat ja maustekurkku. Perunaakin varmasti voi laittaa, ellei karppaa. Laita vihannekset kattilaan, raasta sinne vähän inkivääriä ja laita sekaan muutama teelusikallinen punaista pestoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton pulppuilla, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja maut tasaantuneet. Keitto on valkosipulisen lämpöinen, porkkanaisen makea, aivan hitusen tulinen, mutta samalla keveän raikas.

Hyvää ruokahalua!

Ruoka Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: