Talossamme asuva mies

Oletteko lukeneet Asikaisen blogia? Olen aina pitänyt itse Asikaisesta, mutta lempparini blogissa on silti Hippi. Ajattelin nyt esitellä talossamme asuvan miehen, jolla kieltämättä saattaa olla joitakin samankaltaisia piirteitä tuon Asikaisen pitkätukan kanssa.

Tämä talossamme asuva mies on ammatiltaan sähkömies-yrittäjä-suntio-tiskari. Hän ei aina muista lastensa lukumäärää, eikä koskaan lastensa ikiä. Hukassa hänellä on aina jotakin; avaimet, puhelimet, kengät, lapset, porakone, kaukosäädin tai jotain muuta.

Hän saattaa polttaa hävitettävän lipaston mukana kaikki perheen paperit passeista, laskuista ja lasten syntymätodistuksista lähtien. Hän jää katuvaloja huoltaessaan hissiautolla jumiin monen metrin korkeuteen ja hyppää sieltä alas lumihankeen. Ennen 14 tunnin lentomatkaa hän unohtaa kolmen kuukauden ikäisen vauvan vaippapaketin lentokenttäbussiin. Kun tämä mies lähtee maastopyöräilemään, niin kylkiluita murtuu. Hän harkitsee vakavissaan lusivansa 19 päivää vankilassa 1000€ sakon maksamisen sijaan, sillä ”siellä voisi tavata jänniä tyyppejä.” Hän laukoo päättömyyksiä kunnallisvaltuuston kokouksissa ja seuraavana päivänä häntä siteerataan valtakunnallisissa iltapäivälehdissä. Hän ajaa autoonsa tyhjäksi polttoaineesta keskellä niukasti liikennöityä metsätietä ja toisinaan komentaa kumppaninsa keskellä yötä työntämään autoa irti lumihangesta. Hän on harvoin paikallaan, ja se lienee syy sille, että hänen ympärillään tapahtuu jatkuvasti jotakin.

Mutta sitten.

Hän ystävystyy kodittoman ja varattoman miehen kanssa ja tarjoaa tälle kodin. Kun joku pyytää apua, hän vastaa aina myöntävästi. Kunnanvaltuustossa tämä mies pitää heikoimpien puolia ja kotona kertoo lapsille hassuimmat lorut ja parhaat tarinat. Hänellä on aina pilke silmäkulmassa ja parhaat naurut hän nauraa omille toilailuilleen. Kun jokin ei suju, tämän norjalaisen viikingin suustaan pääsee ”paskalainen!” Ongelmien näkemisen sijaan tämä mies etsii ratkaisuja ja suhtautuu kaikkeen liki järjettömällä, valloittavalla ja tarttuvalla positiivisuudella.

Tämä vallaton tapaus on elämäni suuri rakkaus.

20170722_162915.jpg

Talossamme asuva mies on lukenut tekstin ja julkaisu tapahtuu hänen luvallaan. (Hän ei tosin osaa suomea.)

Arki Perhe Töpöä

4 Comments Jätä kommentti

  1. Hahahhaa! Ihanaa, että löysin tämän. Myös mutta sitten -fraasin jälkeen kuulosti kaikki tutulta. Ehkä myös joskus aikoja sitten kommentoit blogiini jotain kertoen tuon sähkötolppahomman? muistan koskaan nauroin sille kommentille niiin paljon! Olitko se sää?

    Hei, ihana teksti ja ihana mies sulla ❤ parasta!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: