Viikko 5: LCHF lomalla

Kerroin täällä, että perheemme aikuiset aloittivat elämäntaparemontin miehen lääkärikäynnin jälkeen. Sitten heitimme vapaalle, lähdimme lomalle, nautimme elämästä ja… PITÄYDYIMME YLLÄTTÄVÄN KURINALAISESTI VÄHÄHIILARISESSA RUOKAVALIOSSA! Okei, muutaman kerran tilasimme lasilliset viiniä. Kyläpaikassa oli uuniperunaa, jota varovaisesti maistoimme. Seuraavassa kyläpaikassa oli valmiiksi tehtyä pitsaa, josta ei viitsinyt kieltäytyä, mutta otimme aiemman kolmen palan sijaan yhden palasen sekä kunnon keon salaattia lautaselle. Nautiskelimme jäätelöt lasten kanssa eräänä päivänä, ihan spontaanisti.

Myönnän, että olen ihan hiton ylpeä siitä, ettemme edes lomalla retkahtaneet vanhoihin tapoihin. Toisaalta olen myös ylpeä siitä, että annoimme itsellemme luvan nauttia herkuista ja hiilareista kuitenkin siinä määrin, etten tunne menettäneeni yhtään mitään, vaikka viiniä tilattiinkin ruokailuille noin joka toisen päivän sijaan ehkä kerran viikossa.

Ja muuten! Jokaisessa ravintolassa suhtauduttiin oikein hyvin kainoon pyyntöön vaihtaa annokseen kuuluva peruna tai riisi kasviksiin tai salaattiin. Ilmaisimme, että he voivat mielellään ottaa tästä lisämaksua, mutta muistaakseni vain yhdessä paikassa tehtiin niin. Suuri intohimomme oluenmaistelu sujui aivan yhtä hyvin käyttämällä sylkykuppia. Kummankaan paino ei noussut matkan aikana, vaan jopa laski hieman.

LCHF-dieetin highlightit viiden viikon jälkeen:

  • Energisyys
  • -4 kg
  • Ruokavalio alkaa muuttua automaatioksi
  • Pieni luotto, että tämä on ehkä pysyvä muutos, eikä väliaikainen kokeilu
  • Lapset syövät vähän vahingossa monipuolisemmin, eikä uudet kasvikset ole aiheuttaneet kitinää, päinvastoin sieltä on löytynyt uusia suosikkiruokia

Murheenkryynit viidennellä viikolla:

  • Ajoittainen vehnäleivän kaipuu
  • Halu avata kylmä olut

Lomalla parasta antia on käydä tavallisissa ruokakaupoissa fiilistelemässä, sillä kaikkialla on omat paikalliset erikoisuutensa. Minulle elämys on myöskin tehdä ruokaa paikallisista raaka-aineista, vaikka ruoanlaitto sinällään arkista onkin. Kuvissa sekä karppaajan unelmien juustotiski sekä vietteleviä tynnyreitä täynnä makaronia, viljoja ja siemeniä Odessasta.

LCHF Loma Ruoka Terveys Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: