Viime aikojen tapahtumia

Siinä missä muut blogit huokuvat zeniä ja mindfullnessia, banaanilettujen ohjeita ja siivouspalveluiden ulkoistamisen mainostamista, tämä (wannabe)bloggaaja toivoo saavansa muutaman tunnin yöunilleen aina silloin tällöin, eikä ainakaan ehdi tai muista kirjoittaa päivien tapahtumista kovinkaan säännöllisesti.

Yhtäkkiä meidän kesäsesonkipaikan sesonki alkoi! Naton sotaharjoituksen myötä sotilaita vyöryi pataljoonittain asiakkaiksemme, samaan syssyyn viisi tai kuusi lumivyöryä sulki teitä lähialueilta ja talviteloilla olleet huoneet olivat kansoitettuja kaiken maailman jalkapallojoukkueiden ja koulun orkestereiden toimesta. On mielenkiintoista yrittää taikoa illallista pankkojäässä olevasta ruoasta mieluiten nyt heti ja miettiä, kuinka nyhjäistä tyhjästä aamiainen viidellekymmenelle henkilölle.

Armas jälkikasvu jäi jälleen kerran hunningolle, ravintolan keittiön nurkkaan katsomaan tablettia tai meidän siivoojan ja lasten varamummin helmoihin pesemään huoneiden lattioita. Minun huono omatunto heitti voltin, kun illalla peitellessäni pellavapäitä nukkumaan jouduin toteamaan, että lupaamani lautapelit siirtyivät jälleen seuraavalle päivälle ja pienen pojan kommentti siihen oli vain tyyni ”Ei se mitään, mamma. Minä tykkään sinusta. Oli kivaa soittaa koulun orkesterin kanssa. Ja sain käydä sisällä panssarivaunussa!”

Ja silti. Sen kaiken huonon omatunnon keskellä, ympäripyöreistä työpäivistä väsyneenä, mietin, että tää on niin siistiä! Saada asioita tapahtumaan, tehdä liki mahdottomasta mahdollista, ratkaista ongelmia ja todella puristaa itsestään kaikki mehut ja heittäytyä työn touhuun sataprosenttisesti. Siksi minä tällä alalla olen. Ja siksi minä päätän olla valittamatta niistä raskaimmistakin työpäivistä.

Sitten tiet avattiin taas ja sotaharjoitus loppui.
Meillä kotona pelattiin muistipeliä, muumilottoa ja Fantorangen-peliä siinä määrin, että kolkuttava omatunto vaimeni ja lapset kyllästyivät lautapeleihin hetkeksi.
Teekupin ääreen istuttiin muina miehinä ja naisina aivan kaikessa rauhassa.
Katsottiin miehen kanssa leffaa, jonka puolivälissä kumpikin nukkui sohvalla.
Lakanoiden väliin kömmittiin ennen puoltayötä, eikä aamiaista tarvinnut herätä laittamaan kello 5.30.

20170305_11321520170307_10123420170312_154226FB_IMG_1489396268103

Arki Lapsiperheen elämää Olderfjord Työ Uncategorized

1 Comment Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: