KonMari saapui Olderfjordiin

Minäkin heittäydyin viime vuonna KonMari-villitykseen, ahmin kirjan liki yhdeltä istumalta ja siltä samalta istumalta päätin alkaa siistiksi ja järjestelmälliseksi. Eräänä kuulaana maaliskuisena iltana räjäytin vaatekaappini sängylleni, yksi kerrallaan kävin vaatteet lävitse jonkun säästäen ja toisen roskiin heittäen. Kaikki sujui hyvin, kunnes otin rikkinäisimmät mutta rakkaimmat college-housuni, katsoin niitä tovin, halusin kovasti pitää ne, mutta pysyin tiukkana tyyliin nyt ei aleta mammailla perkele, nyt järjestetään talo kuntoon, kiitin collareita palveluksistaan, heitin heidät pois, ja kadun sitä edelleen.

Poisheittämisen riemu siis huuhtoutui katkeran katumuksen alle ja niinpä kotiamme koristaa edelleen epämääräiset tavaraläjät. Jotka siis eivät ole menossa roskiin, mutta jotka vain eivät ole vielä löytäneet paikkaansa kotonamme. Koska kuitenkin ehdin löytää pienen (hyvin pienen) sisäisen järjestelijän itsestäni, ajattelin ottaa joka maanantain projektiksi jonkin tavararöykkiön, romulaatikon ja vastaavan katastrofin purkamisen. Lista on pitkä: siivouskaappi, olohuoneen hyllykkökatastrofi, vitriinikaapin vetolaatikot, lasten vaatelaatikot, leluvyöry, keittiön romukaappi, vitriinin kuittikaaos, muovipussihelvetti ja konttorin romuhuone. Kellarista nyt puhumattakaan.

Tunnustan sen realiteetin, että poisheittäminen ei ole minun juttu. Poisantaminen tai myyminen sen sijaan on. Järjesteleminenkin mahdollisesti. Näillä eväillä toivon saavani kotini siistimmäksi.

Lähdin purkamaan kaaosta helpoimmasta päästä, muovipussilaatikosta. Tässä ennen ja jälkeen:


Tadaa! Kaikki 43 muovipussia ja -säkkiä pieninä taiteltuina kolmioina laatikossa. Kätevä kotiäiti sujautti heti pari kolmiota myös käsilaukkuunsa. Ehkäpä jollakin kauppareissulla muistan kaivaa pussin sieltä uusiokäyttöön.

Pienin askelin kohti fengshuimaista järjestystä. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu, hei!

Järjestely

2 Comments Jätä kommentti

  1. Älä turhaan heitä rikkinäisiä, rakkaita vaatteita roskiin, jos vaan löytyy yhtään aikaa, intoa, kärsivällisyyttä ja ompelukone, ne saa aika helposti ja näpsäkästi korjattua! Todella hienoa, että olet tarttunut härkää sarvista ja ryhtynyt järjestelemään paikkoja, se on kuin siivoaisi mielestä ja sielusta myös ne hämähäkinseitit – ja ihan varmasti luo tilaa kaikelle uudelle ihanalle ja ihmeelliselle! Tsemppiä vaan projektiin!

    • Samaa mieltä! Nämä esimerkkikollarit olivat jo pariin kertaan korjattu ja uudelleen rikkoutuneet – siinä siivousvimmassa tuntui juuri oikealta heittää ne pois. Mutta en laita roskiin vaatteita, jotka ovat korjauskelpoisia. Omat taidot eivät riitä napinompelua kummempaan suoritukseen, mutta onneksi ihana naapuri tulee ompelukoneen kanssa hyvin toimeen.

      Kiitos tsempeistä. Samaa mieltä tuosta järjestelyn terapeuttisuudesta; se todella tuo tilaa sekä fyysisesti että mentaalisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: