Aamuni tänään

Viime yönä pihalle oli tupsahtanut kolmekymmentä senttiä lunta. Kiroilin hiljaisesti auton harjaamista kurkatessani makuuhuoneen ikkunasta ulos. Aamukoomailujen jälkeen purin hampaani yhteen ja työnnyin ulos lumimyräkkään Kuomat jalassa ja pipo visusti korvilla. Sydämeni oli sulaa, kun näin, että aiemmin töihin lähtenyt mies oli puhdistanut minunkin autoni. Muutama silaus harjalla, lapset kyytiin ja kohti päiväkotia.
Etenimme kymmenen metriä, kunnes kulman takaa kohosi kirjaimellisesti jäätävä lumivalli, jonka aura-auto oli pukannut tielle siten, että se tukki ajotien kotoamme. Ja juuri viimeviikolla kävimme yhdessä aura-autokuskin kanssa läpi sitä, kuinka matkailukeskuksessamme kuuluu aurata ja mielestäni molemmat olimme yhtä mieltä siitä, että tuollaisia ajoesteitä ei voi pihalle jättää. Ehdin kiukusta kihisten käydä läpi kaksi vaihtoehtoa; painaa kaasua ja toivoa parasta tai pysäyttää ennen jumiin joutumista ja kolata tie auki, lumilinko kun kellii korjaamossa.
Valitsin väärin. Vaikka vauhtia oli kiitettävästi, auto tupsahti valliin pölähdyksen kera ja siihen jäi. Lapiohommiksi meni. Lapset olivat ikionnellisia päästessään lumilapion varteen heti aamusta, vaikka mainittavaa hyötyä heistä ei autonirrotustalkoissa ollut. Siinä touhutessa pahin kiukkunikin ehti laantua, joten liikkeelle päästyämme onnistuin soittamaan täysin asiallisen puhelun tielaitokselle.

Tällaista talvi täällä on. Muuttuneita suunnitelmia, kiinnijuuttuneita autoja, lumivyöryn vuoksi suljettuja teitä. Mutta on myös kinoksissa riekkuvia iloisia lapsia, mahastahuikaisevia laskuja hiihtoladuilla ja vapauden tunne moottorikelkan selässä.
Mihinkään en vaihtaisi oikeaa talvea.

Arki Olderfjord

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: