Arkiruokaa 2: Kalakeitto turskasta

Pitkään tein kalakeiton hyvin perinteisesti. Tiedättehän; perunoita, porkkanaa, kalalientä, kalaa, pippuria, suolaa… ihan hyvää. Jossakin vaiheessa silmäni aukesivat, kun näin televisiossa kokin uunittavan turskan ja keittävän keiton erikseen. Tuloksena on keitto, jossa kala ei ole mössöksi muhentunutta höttöä.

kalakeitto

Eilen oli kalakeittopäivä ja todella hyvää tuli. Tässä ohjeentynkää teille sekä muistilappu itselleni, kuinka ruoan tein.

Leikkaa turskat annospaloiksi ja laita ne suolaliemeen (vettä ja suolaa siinä suhteessa, että maistuu yhtä suolaiselta kuin Jäämeri) noin kymmeneksi minuutiksi maustumaan, aika riippuu annospalojen paksuudesta.
Kattilaan vettä, kermaa, valkoviinitilkka, kalalientä, suolaa, pippuria. Anna kiehahtaa ja pulppuilla sitten miedolla lämmöllä. Tarkista makua.
Viipaloi purjosipulia, kevätsipulia, valkosipulia ja porkkanaa pieniksi suikaleiksi. Mukaan voi laittaa vaikka mitä muutakin, perunaa, varsiselleriä, jne jne, mutta minä pitäydyin nyt yksinkertaisessa.
Vihannekset liemeen, kuivaksi pyyhityt turskat uunivuokaan voinokareen kera ja uuniin. Turska kypsyy yllättävän nopeasti, älä siis uunita liian kauan! 185 astetta ja noin 10 minuuttia riitti. Laakerinlehti sai uiskennella keitossa muutaman minuutin ja juuri ennen tarjoilua lorautin vielä vähän valkoviinietikkaa joukkoon.

Annostele turska syville lautasille, keittoa päälle ja tuoretta persiljasilppua perään. Tarjoile hyvän leivän ja voin kanssa.

Arki Ruoka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: