Lomailun jälkimainingeissa

Terveisiä talosta, jossa on kaksi flunssaista ja kuumeista lasta sekä siivousvimmainen äiti. Arvata voi, kuinka hyvin tämä yhdistelmä toimii. Äidillä olisi myös liuta töitä reippaan kolmen viikon lomailun jäljiltä, ja lapsilla kamala hinku päästä ulos leikkimään.

Joskus maanantai on niin maanantai.

Paitsi että lapset katsovat lastenohjelmia telkusta kiltisti vierekkäin ja minullakin on kivaa tässä kirjoittaessa. Kiukkumaanantai meni jo? Loppupäivä meillä on vain kivaa?

Tässä siivotessa (sitä pitäisi ehkä ennemmin kutsua raivaamiseksi) olen ehtinyt ajatella töitä, lomaa, loman tarpeellisuutta, töiden tarpeellisuutta. Sekä ajattelemista.
Lomalla Raahessa oli kivaa. Keskellä päivää lykkiessäni vauhtia kahdelle keinulle ja ilakoiville lapsille mietin, että kyllä minä ehkä oppisin sellaiseen kotiäitiyteen, jossa olisi aikaa leikkiä lasten kanssa joka päivä, miettiä ulkovaatteiden teknisiä ominaisuuksia ja arvostaa äidin omaa kahvitaukoa rauhassa, aikuisessa seurassa, kutsuen sitä omaksi ajaksi.
Mutta kolmantena päivänä joutenolo alkoi käydä jo tylsäksi. Lasten kanssa leikkiessä huomasin ajattelevani aivan muita asioita kuin itse leikkiä. Ihmisten kanssa voi olla myös olematta oikeasti läsnä. Aloin pompsahdella levottomasti ajatuksesta toiseen, suunnitella seuraavia liikkeitä töissä, valuin siitä kaikenlaisiin haavekuviin ja ”entä jos” -leikkiin päässäni. Ja PANG: tajusin, että minulla oli upea liikeidea, jota ei meidän tienoilla ole toteutettu. Itseasiassa, ei vain yksi tai kaksi toteuttamiskelpoista liikeideaa, vaan monta. Kaksi niistä oli niin hyviä, että aion tehdä niille jotakin pikimmiten!

Uskallan väittää, että kun pääkoppaa on lomalla rasitettu vain ongelmilla kategoriassa ”mitähän tänään syötäisiin ruoaksi”, on sieltä vapautunut kapasiteettia, joka tuottaa noita luovia ajatuksia. Uskallan väittää, että kotona en olisi ikimaailmassa tullut ajatelleeksi juuri noita ajatuksia, vaan kehä olisi kulkenut laskutuksen, huoneiden vuokraamisen ja siivoamisen, uusien tuotteiden suunnittelun sekä muutamien muiden käsilläolevien projektien ympyrää. Kiitos loma, teit tehtäväsi – nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

To be continued…

idea-1301368_1280.jpg

Loma Pohdintaa Raahe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: